طراحی و تعیین اندازه سیستم تهویه صنعتی

فهرست

چگونه می توان سیستم جمع آوری گرد و غبار را با اندازه مناسب طراحی نمود؟

این نوشته توصیه ها و راهنمایی هایی برای کسانی خواهد داشت که خواهان طراحی یک سیستم غبارگیر با ابعاد مناسب هستند.

 این توصیه ها به شما کمک خواهند کرد سیستمی طراحی کنید که به خوبی امکان جمع آوری گرد و غبار را داشته باشد.

مهم ترین نکات مطرح شده در متن

  1. بسیاری از کسانی که ادعای تخصص در طراحی سیستم غبارگیر را دارند در واقع اطلاع درست و کافی از نحوه طراحی و عملکرد این سیستم ها ندارند.

  2. مدیران فروش شرکت های طراحی غبارگیر  همیشه  تلاش می  کنند تا سیستم ها را با اندازه کوچک تر عرضه کنند تا قراردادهای بیشتری را با کاهش هزینه طراحی و نصب سیستم تنظیم کنند. اما در نهایت این باعث می شود که به مشتری ها سیستمی با ابعاد کوچک عرضه شود که به خوبی کار نمی کند.

  3. مشتریان تحصیلکرده می توانند خودشان اندازه مناسب برای سیستم را برآورد کرده و بر اساس براوردهای خود اقدام به عقد قرارداد برای طراحی و نصب سیستم غبارگیر بنمایند.

  4. فهم اصول سیستم جمع آوری گرد و غبار امکان تصمیم گیری برای استفاده و تعمیر سیستم غبارگیر را با ایمنی بالاتری برای کاربران فراهم خواهد نمود.

سیستم جمع آوری غبار در بسیاری از تاسیسات صنعتی و تجاری نقش مهمی بازی می کند. این سیستم ها نیاز دارند تا در پیک بازده خود کار کنند تا بتوانند آلودگی ها را جذب کرده و در محیط هایی که کوره ها و یا دیگ های آب جوش و یا سایر تجهیزات در حال فعالیت هستند امکان ایجاد فضایی عاری از آلودگی و محیطی امن را برای انجام فعالیت های تولیدی و … فراهم کنند.

در حالی که تعمیر و نگهداری درست از سیستم های غبارگیر نقش مهمی در اجرای درست فرایندها در تاسیسات بر عهده دارد، با این وجود هنوز هم بسیاری از این تاسیسات از طراحی نادرست این سیستم ها رنج می برند که باعث کاهش بازده کار آن ها می شود.بسیاری از واحدهایی که نیاز به این گونه تجهیزات دارند به طور کلی بر روی توان کسانی تکیه می کنند که خود را در این امر متخصص می دانند، این در حالی است که علی رغم ادعاهای خود در طراحی سیستم های غبارگیر تجربه کمی دارند.یا این که اصلا تجربه ای در این حوزه نداشته و صرفا تکیه آن ها بر ادعاهای خود می باشد.

تعدادی دیگر هم هستند که به طور عمد قصد دارند اندازه سیستم های غبارگیر را کاهش دهند تا هزینه نصب و اجرای آن کمتر شود و در این راه توجهی به بازده عملکرد آن ها ندارند.عده ای هم هستند که بدون انجام محاسبات دقیق به طراحی این سیستم ها در خانه خود می پردازند و تصور می کنند که بدون استفاده از یک راهنما یا بدون انجام محاسبات دقیق و تخصصی برای در نظر گرفتن جنبه های مهندسی می توانند از عهده این کار برآیند.

این پروسه ها به طور معمول در نهایت منجر به طراحی و ساخت سیستم هایی خواهد شد که توان برآورده کردن نیازهای هدف گذاری شده را نخواهند داشت و به همین دلیل نمی توان محیطی ایمن و فاقد خطر آلاینده و یا عاری از هر گونه گرد و غبار و ذرات معلق با استفاده از آن ها به وجود آورد.

ما با در نظر گرفتن این مشکلات تلاش کرده ایم تا یک راهنمای نسبتا جامع برای شما آماده کنیم که در راه طراحی و سایز بندی درست سیستم غبارگیر و کانال کشی های متصل به آن به شما کمک خواهد کرد.شما با دنبال کردن مطالبی که در این راهنما گفته شده است قدم به قدم می توانید به برآورد نیازهای خود پرداخته و به طور موثر قادر به ارزیابی شرایط و ابعاد سیستم غبارگیر برای حذف گرد و غبار و … خواهید شد.

هر محیطی در داخل تاسیسات شما شرایط خاصی دارد که نیاز به استفاده از غبارگیر و کانال کشی با ابعاد خاص خودش را ضروری خواهد کرد و راهنمایی هایی که در این مقاله در اختیار شما قرار گرفته با هدف تعیین سایز یا اندازه سیستم غبارگیر می باشد.برای همین توجه داشته باشید که هدف ما ارائه یک راهنمای کاربردی است و قصد ارائه یک درس خسته کننده و فاقد کاربرد را نداریم.  

در نهایت پس از مطالعه این راهنما، باید توجه داشته باشید که قبل از خرید هر گونه تجهیزات و تغییر در طراحی های انجام شده در تاسیسات خود باید با یک فرد متخصص و با تجربه که دارای توان کافی در حوزه طراحی و ساخت سیستم های غبارگیر مشورت کنید.

چهار فاکتور مهم در طراحی سیستم غبارگیر

برای یک سیستم جمع آوری غبار به عنوان یک مهندس طراح باید چهار پارامتر اصلی را در نظر داشته باشید که عبارت هستند از: CFM (جریان هوا بر حسب فوت مکعب بر دقیقه)،  FPM، فشار خلا Vacuum pressure و نسبت A/C (air to cloth ratio).

به دو نکته توجه داشته باشید. اول این که تغییر در هر یک از این پارامترها منجر به ایجاد مشکلات بزرگی در عملکرد سیستم خواهد شد. دوم این که هر یک از این چهار پارامتر به طور گسترده ای دیگر فاکتورها را تحت تاثیر قرار خواهد گذاشت.

نگه داشتن این پارامترها در سطح ایده ال تنها با مهندسی دقیق، تعمیر و نگهداری بهینه ممکن خواهد شد.

اجازه بدهید این چهار پارامتر را یک به یک مورد بررسی قرار دهیم.

جریان هوا بر حسب CFM (با واحد فوت مکعب بر دقیقه)

CFM چیست؟

  1. میزان هوایی که سیستم به جریان می اندازد بر حسب فوت مکعب بر دقیقه اندازه گیری می شود و با نام CFM شناخته می شود. به طور معمول اندازه غبارگیر با توجه به CFM یا حجم هوای به گردش در آمده تعیین می شود.
  2. توجه داشته باشید که معمولا هر چه فضا یا تعداد نقاط مکش هوا در سیستم بیشتر باشد جریان هوای بیشتری بر حسب فوت مکعب بر دقیقه به جریان خواهد افتاد.
  3. میزان جریان هوا که با استفاده از فن ها به حرکت در خواهد آمد را می توان تثبیت یا تنظیم نمود (این کار با درایوهای دارای فرکانس متغیر یا فن های VFD انجام می شود و باعث تنظیم CFM می شود).

با این وجود حداکثر جریان هوایی که قابل تولید خواهد بود (یا حداکثر CFM قابل حصول) با توجه به محدودیت هایی مانند نوع کانال کشی و اندازه آن و ارتفاع یا میزان مقاومت در برابر جریان هوا با توجه به فیلترها و کانال ها تعیین خواهد شد.

چرا CFM مهم است؟

بدون جریان هوای کافی یا بدون دست یافتن به CFM مناسب نمی توان تهویه مناسب را با گردش هوا در سیستم غبارگیر داشت. عدم گردش مناسب هوا به طور مستقیم باعث آسیب به تجهیزات خواهد شد و باعث افزایش خطرات ناشی از افزایش آلایندگی ها و … خواهد شد.

این موضوع به خصوص در مورد تاسیساتی که ذرات قابل اشتعال و مواد خطرناک برای سلامتی انسان را در محیط منتشر می شوند اهمیت پیدا خواهد کرد.

علاوه بر این، CFM پایین باعث خواهد شد تا سرعت گردش هوا کاهش یابد و فشار خلا vacuum pressure، نسبت A/C (air to cloth ratio) و پارامترهای کلیدی دیگر که به آن ها اشاره خواهد شد تحت تاثیر قرار گیرند.

فشار خلا (ساکشن، مکش یا suction) و فشار استاتیک (مقاومت استاتیک)

فشار خلا و فشار استاتیک static pressure چیست؟

  1. فشار خلا اساس کارکرد درست سیستم غبارگیر می باشد و با نام ساکشن suction شناخته می شود که با واحد یا گیجinches of water اندازه گیری می شود.
  2. فن سیستم باید ساکشن یا مکش کافی برای کشیدن مواد از نقطه جمع آوری به سوی کانال کشی ها و سیستم غبارگیر و در ادامه عبور آن ها از فیلتر را داشته باشد.
  3. برای انجام این کار سیستم باید بر مقاومت به وجود آمده در مقابل عبور هوا در کانال کشی و فیلترها غلبه کند.
  4. فشار استاتیک یا مقاومت استاتیک مشخصه ای است که به اندازه گیری مقاومت تولید شده توسط کانال کشی و فیلترها در سیستم غبارگیر کمک خواهد کرد. این مشخصه یعنی فشار استاتیک نیز با واحدinches of water اندازه گیری می شود.

نکته: واحد اندازه گیری فشار inches of water یکی از واحدهای اندازه گیری فشار هیدرواستاتیک و .. در آمریکا و … می باشد.

چرا فشار خلا و فشار استاتیک مهم است؟

اگر فشار خلا که توسط فن ها ایجاد می شود برای غلبه بر مقاومت استاتیک و مقاومت کانال کشی و فیلترها کافی نباشد (که از آن با نام فشار تفاضلی یا DP) یاد می شود، چند مشکل به وجود خواهد آمد.

مشکل اول این است که سیستم ساکشن یا مکش کافی در محلی که باید ذرات را جمع آوری کند نخواهد داشت. این امر باعث عدم تهویه مناسب خواهد شد.

در این صورت شاهد کاهش سرعت هوا در کانال کشی ها خواهید بود. (نگاهی به بخش بعد که در آن به اهمیت سرعت هوا air velocity اشاره شده است بیندازید).

برای همین پس از این طرح یا نمای کلی سیستم غبارگیر با اتصال کانال کشی ها و سایر تجهیزات کشیده شد، باید فشار یا مقاومت استاتیک را محاسبه کرد تا با در نظر گرفتن تهمیدات لازم میزان فشار استاتیک مورد نیاز را به دست آورد و عملکرد بهینه سیستم را در آینده تضمین نمود.

سرعت هوا (حداقل سرعت گردش هوا)

سرعت هوا air velocity چیست؟

  1. سرعت گردش هوا در سیستم با واحد فوت بر دقیقه محاسبه می شود ft/m .
  2. سیستم باید به طور دقیق مهندسی شده باشد تا با نگهداشتن سرعت هوا در یک محدوده قابل قبول از به وجود آمدن دو مشکل مهم جلوگیری کند.
  3. سرعت گردش هوا با CFM (که حجم گردش هوا را نشان می دهد) مرتبط است و می توان سرعت هوا یا ft/m را با تقسیم CFM بر اندازه مقطع کانال به دست آورد.

چرا سرعت هوا مهم است؟

سرعت بالای گردش هوا در سیستم غبارگیر می تواند خیلی زود منجر به سایش سیستم شود که به دلیل ذرات ساینده و خورندگی به وجود خواهد آمد و باعث از بین رفتن و فرسایش کانال کشی و سایر تجهیزات شود.

سرعت بالای گردش هوا علاوه بر سیستم کانال کشی می تواند با سایر تاسیسات و کیفیت محصولات تولیدی نیز صدمه وارد کند. برای مثال امکان از بین بردن کیفیت محصولات ظریف و حساس مانند انواع غذاهای فراوری شده، محصولات دارویی و … در اثر سرعت وزش هوا وجود خواهد داشت.

علاوه بر سرعت بالای هوا، سرعت پایین گردش هوا در تاسیسات نیز مشکل ساز است. حتی سرعت پایین هوا مشکلات بیشتری را برای سیستم به دنبال خواهد داشت.

عدم سرعت کافی هوا باعث نشستن گرد و غبار و ذرات جمع آوری شده در کانال کشی ها و تاسیسات شده و عملکرد جذب این ذرات را کاهش خواهد داد.

برای همین برای ذراتی که در کانال کشی و سیستم غبارگیر باید با گردش هوا جریان داشته و جمع آوری شوند یک سرعت کمینه یا حداقلی در نظر گرفته می شود. به بیان دیگر برای این که ذرات به صورت معلق در هوا جذب شوند باید یک مینیمم و ماکزیمم سرعت در نظر گرفته شود.

اگر سرعت هوا از مینیمم کمتر شود، باعث خواهد شد که ذرات در داخل کانال ها رسوب کنند و در طول زمان با جمع شدن آن ها باعث خفگی کانال خواهد شد. این جمع شدن ذرات و غبار در داخل کانال می تواند مشکلات مهمی برای سلامت و ایمنی تاسیسات به همراه داشته باشد.

در صورتی که این مشکل با یک منبع قابل احتراق همراه شود (مانند یک جرقه یا ..) باعث به وجود آمدن حجم بالایی از ذرات اشتعال پذیر خواهند شد که امکان انفجار را به همراه خواهد داشت. به علاوه حجم گرد و غبار به مرور زمان می تواند تا حدی زیاد شود که باعث از کار افتادن و یا اختلال در کار کانال ها به دلیل افزایش وزن شود.

نسبت A/C یا air to cloth ratio

نسبت A/C چیست؟

  1. این مشخصه در واقع نسبت گاز یا حجم هوا ACFM بر مجموع مساحت سطوح سیستم است که با فوت مربع در سیستم غبارگیر بیان می شود.
  2. برای محاسبه این نسبت باید ابتدا مجموع سطوح سیستم جمع آوری غبار را با محاسبه مساحت فیلترها محاسبه کنید.
  3. مساحت هر فیلتر برابر است با قطر کیسه ضرب در ۳.۱۴ ضرب در طول کیسه بخش بر ۱۴۴(توجه داشته باشید که عدد ۱۴۴ برای تعداد اینچ ها در هر فوت مربع در این معادله گنجانده شده است). برای به دست اوردن عدد نهایی باید مساحت هر فیلتر یا کیسه را در تعداد آن ها ضرب کنید.

Total filter area of each filter=filter cloth area= (bag diameter*3.14*length)/144

Total cloth area=filter cloth area*total number of bags

  1. CFM سیستم یا حجم گردش هوا را برداشته و تقسیم بر مساحت کل به دست آمده در مرحله قبل کنید تا نسبت هوا به سطح یا A/C را مطابق با معادله زیر به دست اورید:

Air to cloth ratio=CFM/total cloth area

چرا این نسبت مهم است؟

برای این که سیستم غبارگیر بتواند ذرات معلق را در هنگام عبور هوا جذب کند، باید تعداد کافی فیلتر در مسیر وجود داشته باشد. در حالی که شما هوای بیشتری را از تعداد ثابتی فیلتر عبور می دهید، در واقع دارید بازده جمع آوری ذرات را کاهش می دهید.

برای همین است که حفظ نسبت هوای عبوری به مساحت فیلترها باعث عملکرد سیستم در بالاترین بازده ممکن خواهد شد و امکان جذب ۹۹.۹ درصد ذرات معلق عبور کننده از آن را به سیستم خواهد داد.

برای بسیاری از کاربردها عدم جذب کافی ذرات و عدم بازده حداکثری باعث به وجود آمدن محیطی خطرناک برای کارکنان و افراد حاضر در محیط تاسیسات خواهد شد.

حال که به بررسی و بحث در مورد ۴ پارامتر کلیدی در طراحی سیستم پرداختیم، نگاهی به نحوه طراحی یک سیستم غبارگیر برای دست یافتن به هر چهار پارامتر ذکر شده خواهیم نمود. این طراحی به گونه ای خواهد بود که هر چهار مشخصه در رنج قابل قبولی قرار گرفته باشند.

تعیین اندازه سیستم جمع آوری ذرات معلق (پروسه طراحی)

این پروسه را می توان به دو مرحله تقسیم کرد. اولین مرحله مستلزم تعیین اندازه کانال کشی برای دست یافتن به سرعت مناسب گردش هوا بر حسب فوت بر دقیقه یا CFM مناسب می باشد.

پس از آن در مرحله دوم شما به محاسبه فشار استاتیک خواهید پرداخت تا بتوانید به محاسبه اندازه کانال ها و سیستم غبارگیر بپردازید.

در این مرحله شما تعداد فیلترها و سایز آن ها را مشخص خواهید نمود. همجنین توان فن ها را تعیین خواهید کرد.

نکته:

در صورتی که در حال حاضر یک کانال کشی دارید و می خواهید فقط سیستم غبارگیر یا فن ها را جایگزین کنید، هنوز هم نیاز به محاسبه CFM و مقاومت استاتیک برای سیستم کابل کشی خواهید داشت تا به درستی به اندازه کیسه Bag ها و فن ها پی ببرید.

قدم اول – تعیین حداقل سرعت جریان هوا

در این مرحله باید حداقل سرعت انتقال هوا و ذرات معلق در آن را بر حسب فوت بر دقیقه ft/m پیدا کنید.

ما در جدول ارائه شده حداقل یا مینیمم سرعت لازم برای گردش هوا و ذرات معلق در سیستم را برای تعدادی از ذرات معلق و انواع غبار ذکر کرده ایم:

سرعت اصلی main velocityسرعت در انشعابات (branch velocity)نوع ذرات معلق
۴۵۰۰۵۰۰۰پودر فلزات
۴۰۰۰۴۵۰۰پودر چوب
۴۰۰۰۴۵۰۰ذرات پلاستیک
۴۵۰۰۵۵۰۰پودر زغال
۳۵۰۰۴۰۰۰قهوه
۴۵۰۰۵۰۰۰ذرات کاغذ
۴۵۰۰۵۰۰۰ذرت
۵۸۰۰۵۸۰۰گندم
۶۰۰۰۶۰۰۰شکر
۴۵۰۰۵۰۰۰ذرات آلومینیوم

نکته: سرعت جریان ذرات بر حسب فوت بر دقیقه می باشد.

اگر ذرات معلق در محیط تاسیسات شما با ذرات ذکر شده در بالا متفاوت هستند از یک منبع معتبر حداقل سرعت گردش هوا برای سیستم تا بتواند این ذرات را منتقل کند را به دست آورید.

نکته:

اگر چه در این متن سرعت چند نوع غبار را ذکر کردیم، اما به طور نوعی بیشتر مواد به سرعتی بین ۳۵۰۰ تا ۵۰۰۰ فوت بر دقیقه نیاز دارند. برای دریافت لیست جامعتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

قدم دوم – تشخیص منابع اولیه و ثانویه

در این مرحله باید به تشخیص تعداد منابع اولیه و ثانویه بپردازید.

منابع اولیه و ثانویه – کلاس بندی تجهیزات

  1. مواظب باشید که به درستی به کلاس بندی هر یک از تجهیزات به عنوان تجهیزات اصلی یا فرعی بپردازید.
  2. در صورتی که همه تجهیزات را به عنوان تجهیز اصلی در نظر بگیرید، نتیجه آن یک سیستم بزرگ خواهد بود که هزینه نصب تجهیزات آن بیشتر خواهد شد.
  3. در صورتی که بیشتر تجهیزات را به عنوان تجهیز ثانویه یا فرعی در نظر بگیرید، سیستم شما خیلی کوچک خواهد شد. به همین دلیل ظرفیت کافی برای حذف ذرات و ایجاد محیطی ایمن را نخواهید توانست به دست آورید.

تعیین اندازه سیستم مستلزم این است که بررسی کنید در هر نقطه ای نیاز به چه میزان گردش هوا نیاز دارید. کار خود را با ایجاد لیستی از همه تجهیزاتی که برای تهویه آن ها برنامه ریزی کرده اید آغاز کنید.

علاوه بر بخش های مورد نیاز برای تهویه در زمان حاضر، تجهیزات اصلی و تجهیزات ثانویه را که ممکن است بعدها به سیستم اضافه کنید مشخص نمایید.

  • تجهیزات اولیه به طور دائم به تهویه نیاز دارند و تاسیسات شما ممکن است که تنها نیاز به یک منبع بزرگ تهویه به عنوان تجهیز اولیه نیاز داشته باشد (برای مثال برای تهویه کوره، دیگ جوش و …).

نکته:

بعضی از تاسیسات ممکن است که نیاز به تعداد زیادی سیستم غبارگیر داشته باشند که امکان اتصال آن ها به هم وجود ندارد (برای مثال در کارخانه سیمان، واحدهای فراوری، کارخانجات بزرگ و …)

  • تجهیزات ثانویه و یا فرعی همواره همزمان با تجهیزات اصلی کار نمی کنند و گاهی به طور کامل خاموش هستند.

تجهیزات ثانویه در بعضی از تاسیسات مانند کارگاه های تولید چوب، تولید قطعات پودر فلز، و … مورد استفاده قرار می گیرند.

برای مثال در یک واحد تولید قطعات چوبی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد ممکن است تجهیزات مختلفی مانند ماشین تراش چوب استفاده شود که در هنگام کار این ماشین نیاز به روشن کردن تجهیزات ثانویه خواهد بود و در مواقع دیگر نیازی به روشن بودن آن ها نیست.

ممکن است در این کارگاه ها تنها برای دو یا چند بار در هفته از تجهیزات فرعی استفاده شود.

در این حالت شما به تجهیزات اصلی برای دستگاه هایی که به طور مدام روشن هستند نیاز دارید و به تجهیزات ثانویه نیز برای دستگاه هایی که به گاهی مورد استفاده قرار می گیرند نیاز خواهید داشت.

  • سیستم خود را به گونه ای طراحی کنید که همه نیازها را برآورده کند.

در این سیستم باید نقاط جمع آوری غبار و ذرات معلق به خوبی انتخاب شوند و متناسب با نیاز سایز سیستم و کانال ها را مشخص کنید.

  • بهتر است که سایز سیستم را از سایزی که با توجه به محاسبات و اندازه گیری ها مشخص شده است حدود ده درصد بزرگ تر بگیرید تا عملکرد بهینه ای داشته باشد (شاید در آینده کار شما توسعه پیدا کند).

قدم سوم – CFM مورد نیاز برای هر بخش را مشخص کنید.

توجه داشته باشید که CFM با توجه به سرعت جریان هوا اندازه گیری خواهد شد (که در بخش قبل به آن اشاره شد).

همچنین در بخش های قبل گفتیم که به طور معمول بسیاری از ذرات معلق در هوا نیاز به سرعت بین ۳۵۰۰ تا ۵۵۰۰ تا ۶۰۰ فوت بر دقیقه دارند.

در جدول ارائه شده CFM یا حجم گردش هوا برای سرعت های ۳۵۰۰، ۴۰۰۰، و ۴۵۰۰ فوت بر دقیقه و برای قطرهای مختلف در کانال کشی ها برای شما محاسبه شده است.

قطر (اینچ)FPM 3500FPM 4000FPM 4500
۳۲۷۷۳۱۶۶۵۶
۴۳۰۵۳۴۸۳۹۲
۵۴۷۷۵۴۶۶۱۴
۶۶۸۶۷۸۴۸۸۲
۷۹۳۵۱۰۶۸۱۲۰۲
۸۱۲۲۲۱۳۹۶۱۵۷۰
۹۱۵۴۶۱۷۶۷۱۹۸۸
۱۰۱۹۰۹۲۱۸۲۲۴۵۵
۱۲۲۷۴۹۳۱۴۲۳۵۳۴
۱۴۳۷۴۲۴۲۷۶۴۸۱۰

برای کانال های بزگر تر نیز جداول مشابهی وجود دارد که میزان CFM را با توجه به سرعت جریان هوا یا ذرات معلق در آن در اختیار شما قرار خواهد داد.در قدم بعد باید مشخص شود که CFM مورد نیاز شما در هر یک از شعبه های سیستم چقدر است.

نکته: در صورتی که نیاز به استفاده از کانال هایی با سطح مقطع مستطیلی داشته باشید باید مساحت سطح مقطع کانال را حساب کرده و به دایره تبدیل کنید.

در مکان هایی که نیاز به کانال های بزرگ دارید (مانند نزدیک کوره یا تجهیزات فراوری) باید حتما با یک متخصص برای محاسبه CFM برای تهویه مناسب این بخش ها مشورت کنید (در این حالت باید با یک متخصص که در حوزه تاسیسات مربوطه تجربه کافی دارد مشورت کنید.)

خلاصه: با استفاده از جدولی که در اختیار شما قرار گرفته است و مشورت با افراد متخصص CFM مناسب با توجه به سرعت گردش هوای مورد نیاز محاسبه خواهد شد.

محاسبه CFM برای انشعابات سیستم نمونه

ما یک سیستم نمونه را با طی مراحل بالا طراحی کرده ایم و در مراحل بعد از این سیستم استفاده خواهیم کرد.  در این جا ما یک واحد چوب بری داریم که دارای ۵ نقطه می باشد که باید ذرات معلق در هوا و گرد و غبار با تهویه مناسب جمع آوری شوند.

ما در تاسیسات خود یک چرخ سنباده، میز کار، رنده کش، و دو دستگاه برقی دیگر در داخل کارگاه داریم که تولید گرد و غبار می کنند.

با توجه به این امر باید CFM مورد نیاز برای تهویه غبار به وجود آمده از هر یک از تجهیزات فوق را مشخص کنیم و با سرعت مورد نیاز برای انتقال ذرات چوب با به جریان در آوردن هوا تطبیق دهیم.

چرخ سنباده = کانال با قطر ۴ ، سرعت جریان هوا ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه = CFM برابر با ۳۵۰

رنده کش= کانال کشی با قطر ۵ ، سرعت گردش هوا ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه= CFM برابر با ۵۵۰

 میز کار= کانال کشی با قطر ۶ ، سزعت گردش هوا برابر ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه = CFM برابر با ۷۸۰

تجهیزات برقی= کانال کشی با قطر ۴ ، سرعت عبور هوا ۴۵۰۰ فوت بر دقیقه = CFM برابر با ۴۰۰

(این اعداد به عنوان مرجع محاسبه شده و منابع فرعی ایجاد غبار در نظر گرفته نشده اند.)

لایه بندی سیستم کانال کشی

در این زمان هر یک از تجهیزات باید به دیگری متصل شود تا سیستم کانال کشی به غبارگیر وصل شود. کار خود را از منابع جمع اوری ذرات معلق در هوا که در فاصله دورتری قرار دارند آغاز کنید.

نیازمندی های CFM را که در بخش قبل محاسبه کرده اید برای هر یک از انشعابات در نظر بگیرید.

به قطر مورد نیاز برای کانال ها توجه کرده و آن ها را به سمت منبع جمع کننده ذرات که انشعاب بعدی متصل می شود امتداد دهید.

توجه کنید که طول هر یک از کانال ها چقدر خواهد شد (با توجه به محل شروع انشعاب کانال کشی و محل اتصال آن به کانال ها و یا مرکز جمع آوری غبار طول هر کانال محاسبه می شود). این عدد برای مرحله بعد لازم خواهد بود.

در محلی که دو کانال به هم وصل می شوند باید CFM هر دو را با هم جمع کنید و با استفاده از مجموع آن ها اندازه کانال جدید که باید هوای هر دو انشعاب را هدایت کند را محاسبه کنید.

مرحله به مرحله با اضافه شدن انشعاب های جدید باید مجموع CFM ها ار محاسبه و قطر کانال جدید را به دست اورید تا این که به کانال اصلی برسید.

مطمئن شوید که همه کانال های متعلق به منابع اولیه غبار (اعم از اولیه و ثانویه) را تا رسیدن به مرکز جمع آوری این ذرات در نظر گرفته باشد.

محاسبه اندازه کانال های فرعی و اصلی در سیستم نمونه

ما در مثالی که زده ایم از آخرین منبع که باید ذرات معلق در هوا را از آن جا جمع آوری کنیم آغاز کردیم. این منبع غبار مربوط به چرخ سنباده می باشد که به کانکتور ۴ اینچی متصل است. ما به کار خود ادامه می دهیم تا به کانال متعلق به رنده کش برسیم.

توجه داشته باشید که در شکل دیده می شود که اندازه کانال با رسیدن به جارو برقی floor pickup افزایش نمی یابد (زیرا که floor pickup یک منبع ثانویه است).

اما به دلیل این که رنده کش منبع اولیه است با اتصال انشعاب های متعلق به رنده کش planer و چرخ سنباده sander اندازه کانال کشی افزایش خواهد یافت. با توجه به این که اندازه کانال کشی یک انشعاب برای ۴ اینچ و نیاز به cfm برابر با ۳۵۰ دارد و دیگر کانال دارای اندازه ۵ اینچ و برای همین cfm برابر با ۵۵۰ دارد، در ادامه مسیر باید cfm برابر با ۹۰۰ که مجموع دو عدد ۳۵۰ و ۵۵۰ است باشد و در نتیجه اندازه کانال باید بین ۶ تا ۷ اینچ انتخاب شود. برای عملکرد بهتر ما کانال ۷ اینچی را انتخاب می کنیم.

کانال ۷ ایتچی در ادامه به کانال ۶ اینچی میز کار می رسد که در این جا با توجه به این که از روی جدول کانال ۶ اینچی نیاز به cfm برابر با ۷۸۰ دارد و کانال ۷ اینچی هم نیاز به cfm برابر با ۱۰۶۸ دارد، cfm یا حجم گردش هوا در کانالی که از اتصال این دو انشعاب به وجود می آید باید اندازه بین ۹ تا ۱۰ اینچ داشته باشد.

در نهاست سیستم باید توان گردش هوای حداقل ۱۶۸۰ cfm و سرعت گردش هوای ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه ft/m را داشته باشد.

حال ما cfm مناسب برای انشعابات اولیه (سه انشعاب اصلی) در سیستم را به دست آورده ایم. علاوه بر این به دلیل این که حد بالا را در انتخاب اندازه کانال (مثلا بین ۹ تا ۱۰ عدد بزرگ تر را انتخاب کردیم) در نظر گرفته ایم، می توانید در آینده منابع بیشتری به سیستم اضافه کنیم.

چند نکته برای متخصصان:

  • سعی کنید تجهیزات بزرگ تر را نزدیک محل جمع آوری غبار و ذرات معلق قرار دهید.
  • کوتاه ترین مسیر را برای کانال کشی انتخاب کنید.
  • همواره سایز بزرگ تر را در زمانی که اندازه کانال بین دو عدد می افتد انتخاب کنید.
  • فقط در محل اتصال اشنعابات اصلی اندازه کانال را افزایش دهید. اما فراموش نکنید که همه انشعاب های فرعی امکان اتصال به کانال اصلی را داشته باشند.
  • نکات ایمنی آتش نشانی را در نظر بگیرید، ممکن است نیاز داشته باشید مرکز جمع آوری ذرات معلق یا غبارگیر را بیرون دیوار یا خارج از تاسیسات قرار دهید.

قدم پنجم – محاسبه فشار استاتیک

در این مرحله باید فشار یا مقاومت استاتیک سیستم را محاسبه کنید.

قدم های مورد نیاز برای محاسبه فشار استاتیک:

  1. انشعابات دارای بالاترین فشار استاتیک را شناسایی کنید (بدترین انشعاب ها)
  2. فشار استاتیک SP را برای کانال اصلی محاسبه کنید.
  3. SP را برای مرکز جمع آوری ذرات یا سیستم غبارگیر محاسبه کنید.

مقاومت یا فشار استاتیک که بر حسب INCHES OF WATER اندازه گیری می شود به میزان مقاومت در برابر عبور هوا که به دلیل صطکاک در کانال ها به وجود می آید گفته می شود.

برای این که سیستم به خوبی کار کند باید فن ها این توان را داشته باشند تا بر این مقاومت غلبه کنند. برای همین است که محاسبه دقیق مقاومت استاتیک برای عملکرد صحیح سیستم ضروری بوده و بسیار مهم است.

برای این که میزان فشار استاتیک SP نهایی را اندازه گیری کنید، باید سه مورد زیر را در اختیار داشته باشید:

  1. SP انشعاب های دارای بالاترین فشار استاتیک
  2. SP کانال اصلی (شامل هر گونه ابزار محافظت در برابر آتش سوزی و پیشگیری از آن)
  3. مقاومت تولید شده توسط مرکز جمع آوری ذرات معلق که می تواند شامل مقاومت هر یک از تجهیزاتی مانند سیکلون، KNOCKOUT CHAMBER و … در کنار مقاومت ناشی از فیلترهای داخل غبارگیر باشد.

SP همه انشعاب ها را اندازه بگیرید و مشخص کنید کدام انشعاب بیشترین فشار استاتیک را دارد (به احتمال زیاد این انشعاب دورترین انشعاب خواهد بود. البته همواره این گونه نیست و گاهی انشعاب های نزدیک تر مقاومت بیشتری دارند).

در نهایت در محاسبات خود فقط SP انشعابی را که دارای بالاترین فشار استاتیک است را در نظر بگیرید.

پس از آن به کانال اصلی MAIN TRUNK رفته و مقاومت استاتیک تولید شده توسط قطر کانال و طول آن را در کنار بازوها، اسپلیت ها و کانکشن ها و اتصالات محاسبه کنید.

در پایان SP تولید شده توسط جمع آوری کننده غبار را اندازه گیری کنید (در اغلب موارد مرکز جمع آوری ذرات معلق همان غبارگیر است).

برای بیشتر سیستم های غبارگیر حداکثر مقاومت ۵ تا ۷ را در طرح خود بگنجانید (بیشتر غبارگیرها باید با فشار تفاضلی بین ۳ تا ۵ کار کنند، اما سایزبندی سیستم با عددی کمی بزرگ تر از این مقدار به شما اجازه انعطاف بیشتر خواهد داد.)

اندازه گیری فشار استاتیک برای سیستم نمونه

از هر یک از انشعاب ها  باید کار را آغاز و به سمت کانال اصلی حرکت کنید تا به SP هر انشعاب رسید. در مثال ما، انشعاب متعلق به چرخ سنباده بیشترین مقاومت را دارد.

  • مقاومت ورودی entry loss برای تجهیزات اداپتور ۱.۵ اینچی (ثابت)
  • برای کانال ۴ اینچی به طول ۱۰۰ فوت
میزان افت فشار استاتیک بر اثر اصطکاک با کانال در هر ۱۰۰ فوت
قطر کانال
(اینچ)
شتاب هوا FPM
۳۵۰۰F/M۴۰۰۰F/M۴۵۰۰F/M۵۰۰۰F/M
۴۵.۴۶۷.۰۳۸.۸۸۱۰.۷۵
۵۴.۱۶۵.۳۶۶.۷۰۸.۱۹
۶۳.۳۳۴.۲۹۵.۳۶۶.۵۵
۷۲.۷۶۳.۵۵۴.۴۴۵.۴۳
۸۲.۳۴۳.۰۲۳.۷۸۴.۶۱
۹۲.۰۳۲.۶۲۳.۲۷۴.۰۰
۱۰۱.۷۸۲.۳۰۲.۸۸۳.۵
۱۲۱.۴۳۱.۸۴۲.۳۰۲.۸۱
۱۴۱.۱۸۱.۵۳۱.۹۱۲.۳۳
۱۶۱.۰۱۱.۳۰۱.۶۲۱.۹۸
۱۸۰.۸۷۱.۱۲۱.۴۰۱.۷۲

جدول ۳-۲ نشان می دهد که برای طول ۱۰۰ فوت از کانال ۴ اینچی با سرعت گردش هوای ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه مقاومت استاتیک برابر با ۷.۰۳ می شود. (۴″ OD duct @ 4000 ft/m=7.03)

 

  • برای ۱۰ فوت از کانال ۴ اینچی، مقاومت استایک برای با ۷.۰۳ بخش بر ۱۰ می شود که حدودا برابر ۰.۷ می شود.
  • زانوی ۹۰ درجه
  • جدول مرجع ۴-۲ نشان میدهد که زانوی ۴ اینچی دارای مقاومتی معادل مقاومت استاتیک لوله ۶ فوتی است و برای همین مقاومت استاتیک آن برابر با ۶ فوت کانال ۴ اینچی است که معادل ۰.۲۸ sp می شود.
  • ۲۵ فوت کانال ۴ اینچی
  • از جدول ۳-۲ می توان دید که مقاومت استاتیک صد متر کانال ۴ اینچی همان طور که گفته شد برابر ۷.۰۳ می باشد.
  • مقاومت استاتیک ۲۵ فوت کانال برابر با یک چهارم ۷.۰۳ و معادل ۱.۷۶ می شود.
  • مجموع اعداد به دست آمده در بالا برابر است با: ۱.۵+۰.۷+۰.۲۸+۱.۷۶=۴.۲۴ که مقاومت استاتیک نهایی کانال متعلق به چرخ سنباده است.
مقاونت استاتیک جریان در مقابل زانو ها با زوایای مختلف
قطر کانال
(اینچ)
زاویه زانو
۹۰۶۰۴۵۳۰
۳۵۳۳۲
۴۶۴۳۲
۶۱۲۸۶۴
۸۱۳۹۷۴
۱۰۱۵۱۰۸۵
۱۲۲۰۱۳۱۰۷
۱۴۲۵۱۷۱۳۸
۱۸۳۶۲۴۱۸۱۲
۲۲۴۶۳۱۲۹۱۹
۳۰۷۴۵۰۳۷۲۴

قدم ۲ – محاسبه مقاومت استاتیک کانال اصلی main trunk

در مثال ما سیستم دارای ۵۰ فوت کانال ۷ اینچی می باشد که به دنبال آن ۳۰ فوت کانال ۱۰ اینچی قرار گرفته است. سرعت عبور هوا از این کانال ها نیز برابر با ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه می باشد.

۵۰ فوت کانال ۷ اینچی

جدول مرجع ۳-۲ نشان می دهد که ۱۰۰ فوت کانال ۷ اینچی با سرعت عبور هوای ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه دارای مقاومت استاتیک ۳.۵۵ می باشد.

برای ۵۰ فوت کانال مقاومت استاتیک نصف این مقدار و برای یک دوم ۳.۵۵ می شود که معادل ۱.۷۸ sp می باشد.

۳۰ فوت کانال ۱۰ اینچی

باز هم با استفاده از جدول مرجع می توانید ببینید که برای ۱۰۰ فوت از کانال ۱۰ اینچی که هوا با سرعت ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه از ان عبور می کند مقاومت استاتیک برابر با ۲.۳۰ می باشد.

  • ۳۰ فوت از کانال دارای مقاومت برابر با ۲.۳۰×۰.۳ می باشد که می شود ۰.۶۹ sp
  • ۷۸+۰.۶۹=۲.۴۷ که مقاومت استاتیک کانال اصلی می باشد.

قدم ۳ – محاسبه مقاومت استاتیک برای غبارگیر

هر نوع غبارگیر ممکن است که مقاومت استاتیک متفاوتی داشته باشد. برای محاسبه این عدد بهتر است که با افراد دارای تجربه کافی مشورت کنید که در زمینه سیستم های غبارگیر اطلاعات کامل دارند.  

نکته:

غبارگیرها به طور معمول به گونه ای طراحی می شوند که فشار تفاضلی بین ۳ تا ۵ داشته باشند. ما توصیه می کنیم که در مورد این برآوردها محتاط باشید و ظرفیت بیشتری را برای نوسان در عملکرد که به طور نرمال به وجود می آید در نظر بگیرید. برای همین است که ما عدد ۶ را انتخاب می کنیم.

  • Sp نهایی برای غبارگیر برابر با ۶ است.

در نتیجه مقاومت استاتیک کل برای سیستم ما برابر است با:

  • ۲۴ برای بدترین انشعاب که بالاترین مقاومت را دارد.
  • ۶ برای سیستم غبارگیر
  • ۴۷ برای کانال اصلی
  • =۱۲.۷۱ برای کل سیستم

حال ما همه اطلاعات لازم برای تکمیل سیستم را در اختیار داریم.

سیستم جمع آوری غبار باید حداقل ۱.۶۸۰ cfm را در کانال ۱۰ اینچی با سرعت ۴۰۰۰ فوت بر دقیقه فراهم نموده و بر مقاومت استاتیک حداقل ۱۲.۷۱ غلبه کند.

ملاحظات اضافی

  1. بازگشت هوا به داخل تاسیسات recirculating air into facility
  2. برقراری تعادل سیستم با دریچه یا گیت های blast gates
  3. ذرات سمی و اشتعال پذیر combustible and toxic dust
  4. استایل یا انواع فیلتر filter styles
  5. تخلیه غبار یا ذرات جمع آوری شده (دستی یا اتوماتیک) dust discharge

در این راهنما ما به بازبینی یک سیستم ساده با چند متغیر پرداختیم. حتی در این سطح نیز توصیه می کنیم که با یک فرد با تجربه در طراحی سیستم غبارگیر قبل از خرید تجهیزات مشورت کنید.

توجه کنید که فاکتورهای دیگری هم هستند که ممکن است قبل از اندازه گیری سایز مناسب برای سیستم باید مشخص شوند و شاید لازم باشد قبل از طرحی، ساخت و نصب تجهیزات به این فاکتورها نیز اهمیت بیشتری بدهید. تعدادی از این فاکتورها عبارت هستند از:

بازگرداندن هوا به داخل تاسیسات

بازگرداندن هوا به داخل تاسیسات در مکان هایی که شرایط آب و هوایی سرد است می تواند به حفظ گرمای محیط کمک کند. در این شرایط باید در بازگشت هوا به داخل مطمئن شوید که احتمال مسمومیت با مونواکسید کربن وجود نداشته باشد.

به علاوه کانال های مورد استفاده برای بازگرداندن هوا باید از ورودی کانال اصلی دو اینچ بزرگ تر باشند و SP آن باید به مقاومت استاتیک کل سیستم اضافه شود.

همچنین توجه داشته باشید که OSHA و سایر ملاحظات ایمنی برای بازگرداندن هوا به داخل تاسیسات باید در نظر گرفته شود و هوا باید از فیلتر HEPA (HEPA after filter) عبور کند.

ذرات اشتعال پذیر و سمی

بسیاری از ذرات و شامل ذرات چوب و … سمی هستند و برای همین نیاز به توجه ویژه برای انتخاب سیستم فیلترینگ که ایمنی بهینه را داشته باشد نیاز خواهید داشت.

برای تاسیساتی که ذرات اشتعال پذیر را در خود تولید می کنند، باید محاسبات خاصی برای جلوگیری از خطرات احتمالی با افزایش ایمنی انجام دهید و در سیستم جمع آوری ذرات معلق در نظر بگیرند.

مقررات مرتبط با پیشگیری از آتش سوزی مانند کد NFPA (در ایالات متحده)، (و بسیاری از قوانین و مقررات مشابه در دنیا) در حال حاضر لزوم استفاده از ترکیبی از تجهیزات تهویه و فرونشاننده آتش را مورد تاکید قرار می دهند که باید در هر سیستم غبارگیر که جمع آوری ذرات اشتعال زا استفاده می شود تعبیه شوند.

ابزار پیشگیری عبارت هستند از گیت های مقاوم در برابر آتش سوزی، آب پاش دارای سرعت خروجی بالا، مانع وقوع جرقه و تخلیه الکتریکی و …

خلاصه: تجهیزات محافظتی و فرو نشاننده آتش مانند سیستم اطفای حریق و آب پاش یا دریچه انفجار … از جمله تجهیزات لازم برای اطفای حریق در صورت بروز هر گونه مشکل می باشند.

استفاده از دریچه تعادل balance gate در سیستم

Balance gate باید در همه خطوط انشعاب در سیستم وجود داشته باشد. استفاده درست از آن ها بخشی از آموزش های لازم برای نصب و استفاده از سیستم جمع آوری ذرات می باشد.

Clean out traps

در سیستم شما محدوده هایی وجود دارد که مواد ممکن است ذرات معلق در هوا گیر کنند و باعث گرفتگی شوند، در این حالت تمهیدات لازم برای تمیز کردن این نقاط را با نصب تجهیزات لازم مانند clean out trap فراهم کنید.

در نظر گرفتن ظرفیت لازم برای انشعاب های ثانویه

پس از اضافه کردن انشعاب های اولیه، حساب کنید که چه ظرفیتی برای نصب انشعاب های ثانویه مورد نیاز خواهد بود. اگر این تجهیزات به ندرت استفاده می شوند شاید نیازی به در نظر گرفتن آن ها نباشد.

اما در صورت نیاز به استفاده ممکن است که روی ظرفیت انشعاب های اولیه تاثیر بگذارند. برای همین باید با خاموش کردن تعدادی از انشعاب های اولیه و بستن کانال آن ها از انشعاب های فرعی در مواقع لزوم استفاده کرد. سعی کنید در هنگام محاسبه ابعاد سیستم و نیازمندی های خود واقع بین باشید تا مشکلی در آینده برای سیستم به وجود نیاید.

انواع فیلتر یا فیلتر استایل

کیسه bags، کارتریج cartridges و یا عناصر pleated سه سبک یا استایل متداول فیلتر filter styles هستند که در غبارگیرها استفاده می شوند. کارتریج ها به ندرت استفاده می شوند و به جز تعداد کمی از غبارگیرها در بیشتر سیستم های جدید به دلیل هزینه بالا و سخت بودن جایگزین کردن آن ها از این فیلترها استفاده نمی شود.

کیسه ها و cages (جذب کننده ذرات معلق) بهترین فیلترها برای استفاده در بسیاری از کاربردها می باشند که توان تحمل دمای بالا تا ۵۰۰ درجه فارنهایت را دارند.

در سیستم های جدیدتر، فیلترهای pleated سطح (cloth area) بسیار بیشتری را در فضایی کمتر دارند (که به طور معمول سطح سه برابر بیشتر را در فضایی نصف فضای فیلترهای کیسه ای ایجاد می کنند).

با توجه به این مزایا این فیلترها در حجم بالایی تولید می شوند. البته قیمت نسبتا بالاتری دارند. اما در عوض عملکرد بهتری را با صرف انرژی کمتر برای تمیز کردن نیاز خواهند داشت و افت فشار کمتری را در سیستم ایجاد خواهند نمود. استفاده از این فیلترها (به دلیل اندازه کوچک تر)، امکان ساخت سیستم غبارگیر با اندازه کوچک تر را فراهم خواهد کرد.

افزایش بازده و کاهش سایز سیستم

سعی کنید تا ذرات را در نزدیکی محل انتشار و به وجود امدن آن ها جذب کنید تا مقاومت سیستم و سایز آن کوچک تر شود.

تهویه مستقیم بهترین راه حل برای تهویه کل فضای تاسیسات با افزایش حجم آن می باشد.

برای مثال تهویه یک ماشین با cfm برابر با ۶۰۰ = شش واحد فیلتر کیسه ای.

تهویه کل فضا با ابعاد ۳۰ در ۳۰ در ۱۰ فوت = ۹۰۰۰ فوت مکعب هوا = ۱۲۵ واحد کیسه فیلتر یا فیلتر کیسه ای

۳۰*۳۰*۱۰=۹۰۰۰

افزایش سایز برای کاربردهای آینده

ایده خوبی است که اندازه سیستم را ۱۰ درصد افزایش دهید تا نیازهای آینده را با کمترین هزینه بر

آورده کنید. زیرا که تغییر اندازه سیستم در آینده هزینه بر خواهد بود.

فن های دارای درایو با فرکانس متغیر را در نظر داشته باشید.

این فن ها امکان کنترل بیشتر روی عملکرد سیستم را به شما خواهند داد و امکان ذخیره انرژی را در بارهای متغیر خواهند داد.

آپشن هایی برای تخلیه ذرات

یکی از ساده ترین روش ها برای تخلیه ذرات به صورت دستی استفاده از یک گیت تخلیه است. این گیت یا دریچه با دست باز و بسته می شود.

در صورتی که میزان غبار و ذرات معلق چندان زیاد نیست، و به ندرت نیاز به تمیز کردن یا تخلیه آن ها می باشد، استفاده از دریچه های دستی اقتصادی تر است.

اما در صورتی که نتوانید این ذرات را در غبارگیر به صورت دستی پاک کنید می تواند مشکلات بزرگی به همراه داشته باشد و به فیلترها آسیب بزند.

آپشن یا گزینه دیگر rotary airlock است. شیر دوار هوا بست یا rotatry airlock به طور خودکار سیستم را تمیز می کند.

این ابزار نیاز به استفاده از نیروی انسانی و تکنسین برای تمیز کردن دستی hopper را برطرف خواهد نمود. اما دارای قیمتی بین دو تا سه هزار دلار است.

نتیجه گیری

با مطالبی که در این راهنما گفته شد شما باید توان تخمین اندازه کانال ها و سیستم جمع آوری ذرات معلق در هوا در تاسیسات خود را داشته باشید.

در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید از متخصصان ما که آماده ارائه هر گونه مشاوره و پاسخ دادن به سوالات شما می باشند کمک بگیرید.

در صورت نیاز به طراحی سیستم غبارگیر میتوانید با شرکت دقیق سازه در تماس باشید،با پرداخت هزینه جزئی برای بازدید از محل مورد نظر و ارائه مشاوره از سوی کارشناسان ما،میتوانید جلوی هدر رفت سرمایه مجموعه تولیدی خود را بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط :

۵ تا از بهترین دستگاهای میکرونیزه

۵ تا از بهترین دستگاه‌ها آسیاب میکرونیزه برای کاربری های مختلف کربن بلک،ادویه جات، رنگدانه ها، تانگستن کرباید و کلسیم کربنات، در چه چیزهای با

پالس جت

معرفی موتور پالس جت موتور های پالس جت یک نوع موتور جت محسوب می شوند.یک پالس جت ممکن است از چند قطعه متحرک یا بدون

کنترل آلودگی هوا

کنترل آلودگی هوا کنترل آلودگی هوا یک راهکار به منظور کاهش یا حذف انتشار مواد آلاینده در امتسفر است که میتوانند به طبیعت آسیب وارد

لطفا یکی از روش های زیر را برای ارتباط با ما انتخاب کنید.

074 020 0913

همراه مشاور

2877 3628 031

ثابت مشاور

0313-4 3387 031

کارگاه (مدیریت و سرپرست کارگاه)

info@daghighsaze.com

ایمیل جهت ارسال درخواست استعلام

یا در پیام رسان های زیر: